Sådan bliver kontoret mere indbydende

0
706
Lyst kontor med plante

Indholdet du nu skal til at læse er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Uanset om man arbejder hjemmefra eller møder på en arbejdsplads, foretrækker de fleste at træde ind på et indbydende kontor, der er rart at være på. Derfor kan det betale sig at gøre lidt ekstra ud af rummet, så man har lyst til at sætte sig ned og få noget fra hånden. Her kan du få tips til, hvordan du kan gøre dit kontor mere indbydende – det kræver ikke nødvendigvis drastiske tiltag.

Indret efter lys

Det er flere fordele ved at indrette kontoret efter lysindfald. Hvis det er muligt, er det for eksempel smart at placere skrivebordet ved vinduet. På den måde er din arbejdsplads fyldt med dejligt dagslys, hvilket ofte har en positiv indflydelse på humør og produktivitet. Desuden er det langt mere indbydende at kunne kigge ud ad vinduet frem for en væg i et mørkt hjørne. Hvis dagslyset på kontoret er begrænset, er det en god ide at investere i gode lyskilder med koldt lys.

Fokus på komfort

Det skal være behageligt at opholde sig på kontoret, og derfor er fokus på komfort vigtigt – især når det kommer til valg af arbejdsstol. De fleste af os tilbringer mange timer foran skrivebordet, hvis man dagligt sidder i en stol, der ikke giver ryg og nakke den optimale støtte, kan det resultere i dårligt blodomløb og kroniske smerter. Heldigvis er der et stort udvalg af kontorstole, som er både flotte og behagelige.

Skru op for hyggen

Mange foretrækker også at gøre kontoret hyggeligt med for eksempel planter – og det er der faktisk flere gode grunde til at gøre. Et studie viser nemlig, at grønne planter på kontoret kan øge produktiviteten med op til 15%. De er med til at reducere CO2-indholdet i luften og skaber derfor et sundere indeklima med friskere og mere iltholdig luft. Således kan planter både give dig noget pænt at kigge på og samtidig hjælpe med at opretholde et godt indeklima.