Gør din hverdag aktiv uden pres

0
506
Aktiv hverdag

Indholdet du nu skal til at læse er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Undersøgelser viser, at de fleste danskere gerne ville dyrke mere motion, end de gør. I en travl hverdag med job, børn og andre fritidsinteresser, er det nemlig svært at leve op til tidens sundhedsidealer. Hvis man skal tro damebladene, skal du både dyrke yoga og løbe et maraton, samtidig med at du bager ultrasunde speltboller og laver din egen sauerkraut. Det er ikke realistisk at nå det hele, og det stresser dig formentlig bare endnu mere.

Glem presset og få mere frihed

Der er ingen grund til at løbe lange ture eller løfte vægte i fitnesscenteret tre gange om ugen, hvis det ikke gør dig glad. Din motivation skal komme indefra, og ingen bestemmer, hvordan du skal se ud eller hvor meget ud skal træne.

Hvis du har lyst til at være mere aktiv, så prøv dig frem med at snige mere aktivitet ind i din hverdag. Det behøver ikke at tage en masse tid, og du skal ikke opfatte det som træning. Det behøver bare være helt almindelig sund motion, som holder din krop sund og giver forbrændingen et skub.

Tag familien med på gåtur eller spil fodbold med børnene

Den mest klassiske metode et at gå flere ture i hverdagen. Det kan du både gøre alene, med en god ven, med din partner eller med hele familien. En gåtur behøver ikke at være mere end et par kilometer for at give dig en lille effekt. Prøv at gøre at den daglige aftengåtur til et ritual, og se, om den ikke bliver et lille åndehul i din hverdag. Du vil som sidegevinst opleve, at du ikke hænger foran fjernsynet som en zombie hele aftenen, som du sikkert ville have gjort ellers.

Du kan også spille bold med børnene haven og prøve dine finter af. Børnene vil helt sikkert gerne være med, og på den måde får god kvalitetstid sammen. Hvis børnene går til fodboldtræning – eller anden sport – i en forening, kan I også sammen lave nogle af øvelserne derhjemme, så børnene får ekstra træning, og du får ekstra motion.

Er det skidt vejr kan i naturligvis rykke underholdningen indenfor, og investere i et bordfodbold i stedet, det er ikke kun sjov underholdning for børnene, men kan også være sjovt for voksne. Du kan købe bordfodbold borde her

Der er mange andre muligheder for aktivitet i hverdagen – forsøg at tænke det ind, og se, hvordan du gradvist ændrer vaner. Måske tager du småbitte skridt ad gange over flere år, og det gør ingenting. Det vigtigste er, at du finder en løsning, der fungerer for dig i hverdagen.