Kosmetisk akupunktur: Virker det?

0
713

Indholdet du nu skal til at læse er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Mange mennesker føler ikke, at plastikoperationer er noget for dem. Måske fordi de ikke tør — måske fordi de ikke føler, at det kommer til at se værre ud, når de bliver ældre. Alligevel drømmer de om at få en strammere hud, færre rynker og naturlig skønhed.

Det kan man med kosmetisk akupunktur, er der mange, der påstår. Men hvad er sandheden egentlig? Kan man blive smukkere ved at få stukket nåle i kroppen, eller er der tale om ren og skær snyd? Vi prøver at besvare de spørgsmål, der hober sig op, når der bliver snakket om kosmetisk akupunktur.

For der kan vel ikke være tale om placeboeffekt, hvis det rent faktisk viser sig, at det fører resultater med sig? At du rent faktisk får en strammere hud, efter at have fået placebo? Det er svært at svare på, og man har ikke været i stand til at bevise, om det rent faktisk har en effekt. Ikke videnskabeligt i hvert fald.

Men hvor man ved, at akupunktur rent faktisk virker i forbindelse med lindring af eksempelvis nedsat hørelse, sportsskader og andre skavanker — i hvert fald hvad angår den effekt, folk får ud af det — så står det anderledes til, når det kommer til kosmetisk akupunktur.

Hvad går kosmetisk akupunktur ud på?

Kosmetisk akupunktur — i hvert fald i ansigtet — er en kombination af akupunktur, urtemasker og massage, som i sammenspil kan udglatte rynker og furer samt give ansigtet en smukkere udstråling.

Det medfører, at den slappe muskulatur stimuleres, således at huden styrkes og strammes op. Efter 5-6 efterbehandlinger vil du opleve, at huden bliver varigt opstrammet. Derfor anbefales det også, at de bliver vedligeholdt med jævne mellemrum.

Men virker det?

Efter vi har testet det, må vi indrømme, at det faktisk giver resultater. Om det er akupunkturen, er svært at svare på, idét den kombineres med andre behandlinger; urtemaske eksempelvis.

Det skal også kombineres med en kostplan, og derfor er det meget svært at udtale sig om, hvorvidt det egentlig er akupunktur, der forårsager resultaterne, eller om det simpelthen bare er en omlæggelse af kosten samt urtemasken.