Valg af tapet – Sådan påvirker farver dine rum!

0
634
valg af tapet

Indholdet du nu skal til at læse er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Når du skal vælge nyt tapet, er det en god tommelfingerregel, at tænke hele rumme i sammenhæng med tapetet. Hvilke ting skal der ellers være i rummet og hvad farver har de? Det kan være et tæppe, en sofa eller et maleri, der er med til at dikterer det overordnede farveskemaet.

Skal det være varmt eller køligt? – og skal det være lyst eller mørkt?

Varme farver.

Rød, gul og orange er varme farver. Intense varme farver skaber spændende rum, mens afdæmpede varme farver danner hyggelige lokaler til sociale sammenkomster.
Varme farver bruges ofte i spiseområder, f.eks. i køkkenkrogen eller spisestuen.

Kølige farver.

Blå, grøn, lilla og grå er kølige farver. Intense, kolde farver er friske og dramatiske, mens afdæmpede, kølige grå er mere rolig. Kølige farver får værelser til virker åbent.
De bruges ofte i badeværelser og andre små værelser.

Neutrale farver.

Neutrale farver er nuancer af hvid, lysegrå eller beige. De fleste neutrale er tonet lidt med en varm eller kølig farve. Et rum med neutral-farvede tapet giver en kulisse, der gør sig godt med unikke møbler, kunst og tilbehør.

Lyse farver.

Lyse farver skaber lyse, rummelige værelser. Lige som med Neutral-farvede så giver en baggrund, der får unikke møbler, kunst og tilbehør til at fremstå tydeligt.

Lyse farver fungerer godt i aktive rum som rekreative værelser. Tapeter med lyse farver tiltrækker opmærksomhed og bruges derfor ofte i værelser med neutrale eller dæmpede farveskemaer.

Mørke farver

Tapeter med mørke farver har tendens til at fylde meget i et rum, så du kan vælge at bruge lidt lettere farver andre steder i rummet for at skabe balance. Når væggene er mørke, er det en god ide at tynde loftet maling lidt med vægfarven for at gøre værelset til at blande og arbejde sammen.

Rigtig god fornøjelse med at vælge dit nye tapet.